معروف ترین کسب و کار های اینترنتی در ایران را می شناسید؟

معروف ترین کسب و کار های اینترنتی در ایران را می شناسید؟

 

برای شروع معرفی کسب و کارهای اینترنتی موفق لازمه یه موضوع مهم را با هم مرور کنیم: کسب و کارهای اینترنتی، بیشتر از هر چیز، روی علاقه‌ی مردم به گوشی موبایل و اینترنت حساب باز کردن و کار درستی هم هست. آیا خود شما می‌تونید روزی را به خاطر بیارید که به اینترنت و موبایلتون دسترسی داشتید، اما به سراغش نرفتید؟ اینترنت توی زندگی مردم جاریه، همانطور که اکسیژن در هوا جاریه و این یعنی یک امکان خیلی خیلی بزرگ برای جلب کردن توجهات و بعد، پول در آوردن؛ پول در آوردنی که نه تنها یک کارآفرین و تیم اون رو، بلکه جمعیتی میلیونی را «بهره‌مند» کنه. حالا که حرف به لغت بهره‌مندی رسید، بیایید بررسی کنیم که معروف ترین کسب و کارهای اینترنتی بر اساس کدوم نیاز مردم و برای کدوم بهره‌ها پا گرفتن و رشد کردن و به شهرت و پول رسیدن؟ حتی می‌تونیم ایده‌های پولساز اینترنتی در ایران را هم مرور کنیم اما قبل از آن، به چند سوال کوچیک، پاسخ بدیم.

 

ملاک و معیار برای معرفی کسب و کارهای اینترنتی موفق چیست؟

کسب و کارهای اینترنتی یا «کاربردی» هستند و یا «محتوایی». این دو واژه طلایی، به ما کمک میکنه تا به یک نوع جمعیت‌شناسی برسیم و بعد بر اساس آن نیازهای بازار رو درک کنیم. در این مطلب قصد داریم، به بررسی معروف ترین کسب و کارهای اینترنتی از دو منظر کاربردی بودن و محتوا داشتن بپردازیم.

 

معرفی کسب و کارهای اینترنتی موفق، کسب و کارهای کاربردی

این گروه از کسب و کارهای اینترنتی معمولا با ایجاد ارزش بالا، سبک کسب و کار و زندگی را برای مردم راحت‌تر و لذت‌بخش‌تر می‌کنند. کسب و کارهای اینترنتی کاربردی می‌تونن در گروه‌های آژانس‌های تبلیغاتی، آژانس‌های مسافرتی، سرویس‌های ارائه تخفیف، فروشگاه‌های اینترنتی فیزیکی و مجازی و سرویس های ارائه آگهی و بسیاری موارد دیگه دسته بندی بشن.

از نمونه‌های خوب و سودآور کسب و کارهای اینترنتی کاربردی می‌تونیم به فروشگاه اینترنتی دیجیکالا (برای خرید کالاهای مورد نیاز) و یا آژانس تبلیغاتی یکتانت (برای آسان شدن و کاربردی کردن تبلیغات در سطح اینترنت) اشاره کنیم.

جالبه بدونید کسب و کارهای اینترنتی کاربردیه متنوع زیادی وجود داره که سرویس‌های مختلفی ارائه می‌دن. یعنی ما با افزایش رو به رشد کسب و کارهای اینترنتی کاربردی در ایران مواجه هستیم ولی هنوز هم بازارها و خدماتی هستند که دست نخورده باقی موندن و بسیار قابلیت تجاری سازی در اینترنت دارن .

 

معرفی کسب و کارهای اینترنتی موفق، کسب و کارهای محتوا محور

کسب و کارهای اینترنتی سرگرمی می‌تونن در گروه های سایت‌های خبری، مجله‌های آنلاین تخصصی (تکنولوژی، موبایل، استارتاپ) بازی های آنلاین، شبکه های اجتماعی، سایت‌های آموزشی و بسیاری از موارد دیگه دسته بندی بشن.

در حال حاضر و با استناد به رتبه الکسا، سایت‌های ایرانی، مردم میل بالایی به سرگرم شدن دارن و بیشتر از هر چیز دیگه ای مایل به سرگرمی و به دست آوردن اطلاعات و تفریح هستند. آپارات، شبکه به اشتراک گذاری ویدیو، رتبه اول را در کشور ما دارد، البته تا این زمان که ما این موضوع رو براتون به اشتراک گذاشتیم .

تبلیغات، تأمین کننده درآمد این سایت‌هاست. این مدل سایت‌ها به واسطه ترافیک قابل توجه‌ای که دارن تبلیغات دیگر کسب و کارها را توی سایتشون منتشر میکنن. معروف ترین کسب و کارهای اینترنتی، بیشترین انگیزه را برای تبلیغ دادن به کسب و کارها می‌دند.

 

برای معرفی کسب و کارهای اینترنتی موفق به کدام ویژگی‌ها توجه می‌شود؟

کسب و کارهای معروف در ایران، شهرت و پولشون رو به خاطر این دو ویژگی به دست آوردن: ایجاد ارزش و توسعه‌پذیری.

یک: ایجاد ارزش

حتما شما هم این جمله را در موقعیت‌های مختلف زندگی زیاد شنیدید: «ارزش‌ش رو داشت؟». بله، هر چیزی برای مورد توجه و مورد اقبال واقع شدن باید یک ارزش افزوده ایجاد کرده باشه. کسب و کاری که نتونه برای مشتری خودش ارزش ایجاد کنه نمیتونه به موفقیت برسه .

دو: توسعه پذیری

بگذارید مثالی بزنیم؛ چرا همه گل واقعی و طبیعی را به گل مصنوعی ترجیح میدن؟ چون امکان رشد کردن داره. کسب و کار هم همینطوره. باید امکان توسعه یافتن داشته باشه تا مفید واقع بشه. یکی دیگه از ویژگی بسیار مهم کسب و کار اینترنتی، قابلیت توسعه پذیری آن به ساده‌ترین شکل ممکنه، این توسعه پذیری از گسترش دامنه محصولات و خدمات، ارائه محصولات و خدمات به دیگر نقاط جغرافیایی و …. است.

 

چند نمونه از معروف ترین کسب و کارهای اینترنتی در ایران

۱- فروشگاه های اینترنتی

برای معرفی کسب و کارهای اینترنتی موفق در ایران، بگذارید اول این واقعیت را یادآور بشیم که : خرید آنلاین یعنی بسیار نمونه و مدل از یک محصول دیدن، بسیار مقایسه کردن و از شر نگاه‌های فروشنده در امان بودن! برای همین مردم آن را به خرید حضوری ترجیح میدن، چراکه دیگه توقف بیجا مانع کسب نیست و اتفاقا ترافیک سایت را بالا میبره و به نفع صاحب برند هستش ! اگر می‌خواهید فروشگاه اینترنتی راه اندازی کنیدکافیه محصول و یا خدماتی برای فروش در اینترنت داشته باشید. از جمله سایت های موفق در این زمینه به دیجی‌کالا میشه اشاره کرد. دیجی کالا اساسا معروف ترین کسب و کار اینترنتی به شمار میاد.

البته بسیاری از افراد از راه اندازی فروشگاه اینترنتی هراس دارن، چرا که فکر می‌کنن بازار در این زمینه به طور کامل در اختیار دیجی‌کالا و …. است. درصورتی که اگر بتونید به صورت تخصصی در زمینه خاصی مثل ساعت با محتوا و اطلاعات کامل‌تر و همین طور پوشش برند‌های بیشتر وارد این حوزه بشید، حتما حتما شما پیروز خواهید شد. این اتفاقی است که در چند سال گذشته بسیار پیش آمده و بسیاری از کسب و کارهای تخصصی تونستن بازار را از فروشگاه‌های اینترنتی بزرگ بگیرن.

 

۲- کسب و کار اینترنتیB2B

می‌دونید  بی . تو . بی یعنی چه؟ یعنی «بیزینس تو بیزینس»، یعنی کسب و کاری که به دیگر کسب و کارها خدمات ارائه می‌کنه.

Business 2 Business  ها جزء این مدل کسب و کار اینترنتی هستند. به این معنی که یک کسب و کار، خدمات و تجارت بین دو بخش از بازار رو تسهیل می‌کنه. مثال بسیار واضحش در ایران سایت تخفیفانه.

تخفیفان کسب و کاریه که خودش تسهیل کننده‌ی (تخفیف) خدمات و محصولات کسب و کارهای دیگه برای بازار و یا به عبارتی مردم به حساب میاد . این دسته بندی بسیار پرمخاطب و پرطرفداره. گر چه بازار در این فضا هم رقابتیه اما بازار بزرگ و ایده‌های بسیار زیادی در ایران هست که هنوز دست نخورده ست و جای کار زیادی داره.

سایت‌هایی مثل پلتفرم تبلیغاتی یکتانت، تخفیفان و یا نت برگ هم از دیگر نمونه‌های موفق هستند. هنگام معرفی کسب و کارهای اینترنتی موفق باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که بسیاری از اون ها برای خود هویتی «تکمیل کننده» قائل بودن.

 

۳- کسب و کار اینترنتی دانلود

معرفی کسب و کارهای اینترنتی موفق باعث نمیشه از اشاره به این ضعف غافل بشیم که متاسفانه هنوز در ایران کپی رایت نداریم و حقوق مادی و معنوی هنرمندان رعایت نمیشه، باید گفت سایت های دانلود در ایران جز سایت های پربازدید هستند به همین خاطر مدل درآمدی اینگونه سایت‌ها، هم می‌تونه از طریق تبلیغات (نمایش بنر، کلیک، رپورتاژ) باشه و هم می‌تونه فایل ها و نرم افزارهای خاص و با حجم بالا را به فروش برسونه. از جمله سایت‌هایی که در این زمینه موفق‌ن، پی سی دانلودو میهن دانلود هستند که از سایت‌های دانلود بسیار موفق در ایران به شمار میان. و البته رقابت زیاد در این حوزه، یکی از مشکلات ابتدای راه برای شروع چنین کسب و کاریه.

 

۴- کسب و کار اینترنتی خبری و سرگرمی

 این نکته را مد نظر داشته باشید که مردم کشور ما از هر بهانه‌ای برای خندیدن استقبال می‌کنند. اگر کسب و کار اینترنتی شما به منظور خنداندن مردم ایجاد بشه، اولین قدم‌ها را محکم برداشته‌اید. همانظور که باخبرید، یکی از معیارهای بسیار مهم کسب درآمد از وب‌سایت، میزان بازدیدکننده آن سایته. اگر سری به سایت الکسا بزنید و سایت های برتر ایران از نظر بازدید کننده را ببینید، متوجه خواهید شد که اکثر سایت های پربازدید در ایران در دسته خبری و سرگرمی هستند.

البته برای موفقیت دراین دسته باید هزینه و سرمایه‌گذاری زیادی انجام بشه. چرا که رقبای شما امکانات، نیروی انسانی، تجهیزات و …. زیادی دارند و به راحتی نمیشه در این دسته جز سایت‌های پربازدید و پردرآمد شد. مگر اینکه قصد داشته باشید وارد یک حوزه تخصصی بشید و فقط در رشته‌ای خاص تولید محتوا کنید.

از نمونه سایت های خبری پردرآمد و معروف در این دسته میشه به ورزش سه، فارس نیوز، عصرایران و خبرآنلاین اشاره کرد. مدل درآمدی این کسب و کارها نیز به صورت تبلیغاته که شامل نمایش بنر و آگهی، لینک و درج رپرتاژ هستش.

 

۵- کسب و کار اینترنتی محتوایی (آموزش، مشاوره و ….)

آیا چیزی وجود داره که شما درباره آن اطلاعات کافی داشته باشید؟ مثلا تنیس، آشپزی، کامپیوتر، برنامه نویسی، تربیت سگ خانگی،  موسیقی و یا تخصصا گیتار و …. . اگر بله، بسیار عالی! پیشنهاد میکنیم که اگر کسب و کاری ندارید، همین حالا شروع کنید. حالا که داریم به معرفی کسب و کارهای اینترنتی موفق می‌پردازیم باید این رو هم بگیم که، بازار اینترنت بسیار بزرگ و جامع هستش، پس مخاطب خود را پیدا خواهید کرد. شما می‌تونید کسب و کار اینترنتی محتوایی و یا آموزشی خودتون رو در زمینه آموزش راه اندازی کنید.

این یکی از بهترین و البته سودآورترین کسب و کارهای اینترنتیه و بسیاری از معروف ترین کسب و کارهای اینترنتی در ایران هم از همینجا شروع کردن. کسب و کار اینترنتی محتوایی و آموزشی، فوق العاده انعطاف‌پذیره و هر شخصی جدا از موقعیت فعلی و میزان تحصیلات می‌تونه، داشتن چنین کسب و کار با پتانسیلی را تجربه کنه.

نکته بسیار مهم در مورد کسب و کار اینترنتی آموزشی، اینه که امروزه راه اندازی این مدل کسب و کار بسیار قابل دسترس‌تر از گذشته ست. در گذشته ایجادیک کسب و کار محتوایی و یا آموزشی مشکل بود. ایجاد محصولات آموزشی، تولید محتوا و همچنین ارسال آنها به طیف وسیعی عملا غیر ممکن بود و یا به تلاش زیادی نیاز داشت، هزینه های زیادی باید خرج می شد و وقت زیادی نیز صرف انجام این کار میشد.

مثلا در گذشته اگر می‌خواستید یک کتاب آموزشی ایجاد کنید، اولا بایدیک انتشارات پیدا می‌کردید، بعد باید با کلی سختی آنها را راضی به چاپ کتاب خود می‌کردید و سپس کلی هزینه بابت چاپ و بازاریابی کتاب آموزشی میپرداختید.

این روزها، کل این روند، دیجیتال و خودکار شده. فروش ۱۰۰۰ محصول آموزشی، نیازی به تلاش یا منابع بیشتری نسبت به فروش یک محصول نداره و این به معنی افزایش سود، بدون افزایش تلاشه. همچنین، شما می‌تونید به مربی و مشاوره هم فکر کنید.

همیشه در بخش خدمات تقاضای زیادی وجود داره! هر کسی که دارای دانش یا مهارت باشه و بتونه به دیگران کمک کنه، میتونه به آسونب یک مربی موفق باشه و کسب و کار مشاوره را شروع کنه. یکی از مزیت‌های کسب و کارهای مشاوره‌ای، اینه که راه اندازی آن به پول زیادی نیاز نداره و به راحتی میشه آن را با حداقل امکانات و سرمایه شروع کرد. به عنوان مربی یا مشاور می‌تونید از طریق اینترنت و به صورت مجازی، به راحتی با گروه‌هایی از افراد مختلف کار کنید. این کار می‌تونه باعث ایجاد سود عظیمی برای شما بشه.

 

۶- کسب و کار اینترنتی نیازمندی ها، تبلیغات

سایت‌هایی وجود دارن که در آن مشتری می‌تونه توی سایت  آگهی تبلیغاتی خودش را قرار بده تا دیگران آن را ببینن. این نوع از کسب و کار های اینترنتی گردش مالی فوق العاده‌ای داره، البته اگر شما تعداد بازدیدکننده بالا و سیستم مدیریت آگهی مدرنی داشته باشید.

در حال حاضر سایت‌های بزرگی با استراتژی مشخص برای رسیدن به بازار هدف با هم رقابت می‌کنن که معروف ترین آنها شیپور و دیواره که برای راحتی کاربرانشون اپلیکیشن موبایل را آماده کرده‌ان. مدل دیگری از کسب و کارها هم به صورت تخصصی در یک فیلد از بازار فعالیت می‌کنن به طور مثال «جاب اینجا» که به صورت کاملا تخصصی در زمینه استخدام و نیروی انسانی فعالیت میکنه.

این مدل کسب و کار اینترنتی نیاز به دانش فنی بالا، متخصص کسب و کار و مهم تر از همه ایده خوب در این زمینه داره، چرا که فضای کار در این دسته به شدت رقابتیه.

 

۷- کسب و کار اینترنتی شبکه‌های اجتماعی و خدمات وبلاگ

از دیگر دسته‌های کسب و کارهای اینترنتی پردرآمد ایران، سایت‌های وبلاگ دهی و شبکه های اجتماعیه. در حال حاضر موفقیت سایت‌های وبلاگ دهی مثل بلاگفا، پرشین‌بلاگ و یا شبکه های اجتماعی ایرانی مثل  کلوب، کاملا مشخصه که در این دسته اگر ایده نابی داشته باشید می‌تونید به موفقیت بزرگی دست پیدا کنید. یکی از نکته‌های مهم در راه اندازی این مدل کسب و کار زمان طولانی رسیدن به بازدهی و پایداریه.

در پایان چیزی که لازمه بدونید اینه که معروف ترین کسب و کارهای اینترنتی در ایران یک شبه به وجود نیومدن و اگر امروز همه جا به عنوان یک کسب و کار اینترنتی موفق ازشون  نام برده، برای رسیدن به این موفقیت بسیار تلاش کردن و خسته نشدن.

اگر تصمیم داری پا توی این عرصه بزاری کارخانه کسب و کار به همراه پزشک کسب و کار آماده همراهی با شماست تا بدون هیچ دغدغه ای به موفقیت برسید.

زندگیتون پر روزی

 

تگ ها: معروف ترین کسب و کار های اینترنتی در ایران معروف ترین کسب و کار های اینترنتی معرفی کسب و کارهای اینترنتی موفق معرفی کسب و کارهای اینترنتی موفق ایران